DITT LOKALA GÅRDSSLAKTERI

Ett toppmodernt gårdsslakteri med fokus på djurvälfärd och kvalitet

All slakt sker i vårt eget gårdsslakteri. Våra egna djur promenerar från sin trygga miljö rakt in i slakteriet. De korta avstånden minskar stressen vilket är klart bättre för djuren men ger oss även ett bättre kött. På Mostorps Gård är vi stolta över att vi bibehåller den gamla hantverkstradition av slakt under lugna förhållanden och med en långsam hängmörning för att erhålla ett gott och mört kött.

SLAKTERIET

Vårt gårdsslakteri är modernt med all möjlig utrustning och stora rymliga kylar. Köttet hängmöras på gammaldags vis, i kontrollerat klimat, i cirka 14 dagar. Köttet får då en långsammare mörningsprocess och högre vätskeförlust än vid konventionell slakt. Efter att köttet mörats styckas det och vakuumförpackas. En del av köttet som säljs i gårdsbutiken hängmöras ytterligare en tid innan det är moget att sälja.

LEGOSLAKT I MOSTORPS GÅRDSSLAKTERI

På Mostorps Gård erbjuder vi även legoslakt, vilket innebär att vi slaktar och styckar åt dig som har djur och vill sälja ditt eget kött, eller bara vill ha återtag på ditt egenproducerade kött. Vi har kapacitet att hantera både större producenter med regelbunden slakt och mindre lantbrukare som behöver slakta enstaka djur vid färre tillfällen. Vi slaktar och styckar nötkreatur samt får och lamm. Vårt gårdsslakteri är KRAV-certifierat.